Tuesday, 3 November 2015

LECITHIN PENGISAR LEMAK

Assalamualaikum


Sape punya masalah lemak degil? Kang tak pasal buncit tang sini, geleber tang situ, nak pakai baju pun kena over pilih konon nak sembunyikan lemak..malah kalau terover bela lemak ni boleh jadi sumber penyakit lain pulak contohnya kolestrol tinggi, masalah jantung, sembelit malah mungkin boleh mengganggu sistem perkumuhan dan penghadaman. 


Ramai yang punya masalah berat badan berlebihan tapi tak ramai yang tahu cara efektif yet menyihatkan untuk membuang lemak-lemak jahat ni..kalau anda rasa nak kurus, shape badan elok je, anda patut pertimbangkan LECITHIN dalam diet seharian anda.

Lecithin umpama bertindak sebagai pengisar lemak iaitu dengan menghancurkan kepada partikel yang lebih kecil supaya memudahkan pengangkutan keluar dari tubuh. Samaada melalui sistem pembuangan atau peluh. Lemak ni kalau tak dibuang ia akan berkumpul dibawah lapisan kulit. Oleh sebab itu semakin tebal lapisan lemak dibawah kulit kita makanya semakin fat-looking la kita kan..? mula benjol tang perut, paha, lengan, leher dan seluruh tubuh. 

Lecithin ni elok dimakan sebelum makan. Kenapa? Supaya tubuh bersedia untuk menguraikan lemak yang bakal diambil semasa makan. Jadi lemak tak sempat berkumpul malah mudah diangkut keluar bila partikel lemak lebih kecil. 

kat bawah ni Husna cuba demonstration as a lukisan & action demonstration supaya mudah faham dan mudah nampak

☺let review..





Lecithin ni untuk apa dan siapa?
Sebagai pelangsing
Untuk meringankan sembelit
Mengelakkan tekanan darah tinggi
Cantikkan otot dan kulit
Pemecahan lemak dan kolestrol
Menggalakkan peredaran darah (so takde tersumbat salur darah mostly peredaran darah dalam jantung)

.
kalau anda serius nak kuruskan badan atau nak better body shape, saya sarankan anda ambil SET HEALTHY SLIMMING..lagi-lagi this promotion continued for November..


2 can Cinch Shake


Ikuti next post macam mana set ni mampu bantu anda untuk capai impian langsing dan kurus dengan cara yang betul malah sihat dan selamat..

☺..until here annyoeng!! byebye !! sayonara!! assalamualaikum !!

No comments:

Post a Comment