Saturday, 2 January 2016

TANGANI KANSER DENGAN TONIK AJAIB | RESVERATROL PENAWAR KANSER


COURAGE | FAITH | CANCER
Saintis membuktikan bahawa resveratrol mampu memperlahankan pembiakan sel barah pada setiap peringkat. Ia menghalang sel tersebut daripada membiak, membesar dan melata.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
KANSER KINI ADA PENAWAR

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa resveratrol mempunyai keupayaan yang mendalam untuk menembusi pusat nukleus sel, membolehkan DNA untuk membaiki kerosakan radikal bebas yang mungkin menyumbang kepada pertumbuhan kanser.

Di samping itu, ciri-ciri anti-radang resveratrol dapat membantu menghalang enzim tertentu daripada membentuk aktiviti sel yang boleh menjadi pencetus tumor. Ia juga membantu mengurangkan pembiakan sel rosak  serta membantu mengurangkan bilangan pembahagian sel yang boleh menyumbang kepada perkembangan pertumbuhan sel kanser.

Selain memainkan peranan dalam pencegahan kanser, kajian juga telah mendapati bahawa resveratrol boleh membantu semasa proses terapi kanser konvensional kerana ia bertindak sebagai:

~~Chemo-pemeka(Chemo-sensitizer)-bahan yang boleh membantu penghidap kanser mengatasi rintangan kepada ubat kemoterapi
~~Sinaran-pemeka(Radiation-sensitizer): Membuat sel kanser lebih mudah terdedah kepada rawatan radiasi
 
Kajian oleh University of Missouri mendapati sel melanoma menjadi lebih mudah terdedah kepada radiasi apabila dirawat dengan resveratrol sebelum rawatan radiasi. Apabila dirawat dengan resveratrol sahaja, 44% daripada sel-sel kanser telah menjalani apoptosis atau kematian sel. Apabila rawatan gabungan telah digunakan, dengan menggunakan radiasi pada sel-sel melanoma pretreated dengan resveratrol, apoptosis sel-sel tumor meningkat kepada 65%.

GreenMedInfo.com6 juga telah menyenaraikan tidak kurang daripada 590 kajian saintifik yang menunjukkan kesan baik resveratrol untuk 342 penyakit yang berbeza. Selain ciri-ciri anti-kanser, resveratrol sangat penting untuk mengubah tekanan oksidatif, mengurangkan keradangan, menormalkan lipid, melindungi jantun, menstabilkan insulin dan banyak lagi. 6 keajaiban yang Tuhan ciptakan kebaikan RESVERATROL sebagai: 
         
        >>Spektrum luas antimikrob
        >>Anti-jangkitan
        >>Antioksidan
        >>Cardio-pelindung
DON'T GIVE UP        >>Pelindung saraf
        >>Anti-kanser

Resveratrol ditemui dalam tumbuh-tumbuhan bukan diformulasi dari bahan-bahan kimia atau bahan-bahan perubatan atau jugak dari sumber haiwan. Harapnya jelas ye….tak pun korang boleh rujuk sini apa itu resveratrol?...in case kalau korang tak puas hati jugak tanya aje uncle google atau gali buku-buku dekat library…

Keupayaan Resveratrol untuk menghilangkan keradangan menjadikan ia berguna bukan sahaja terhadap kanser tetapi juga untuk penyakit radang seperti apendiks, peritonitis, dan sepsis sistemik. Ia dapat mencegah badan anda daripada mewujudkan dua molekul yang dikenali untuk pencetus keradangan - kinase sphingosine dan phospholipase D.

Satu lagi kelebihan yang menjadikan resveratrol “heath powerhouse” selain mempunyai  antioksidan tinggi. Resveratrol mempunyai keupayaan untuk “menyeberangi” halangan darah dalam otak yang membolehkan anda bebas masalah keradangan dalam sistem saraf pusat. Ini penting kerana keradangan CNS memainkan peranan yang penting dalam pembangunan penyakit neurodegenerative.

Buat masa ini hanya Vivix yang mengandungi adunan fitonutrient proprietary yang memanfaatkan kuasa anggur muscadine yang jarang ditemui dan resveratrol. Rumusan Vivix menghasilkan ramuan yang 10X lebih efektif dari hanya resveratrol sahaja yang sangat penting dalam melambatkan mekanisma utama sel selular. 

Bagaimana Vivix mampu mengurangkan simpton kanser, malah dengan izin Allah tak mustahil pun untuk bebas kanser, Insyallah. Segalanya hanya padaNya, kita merancang sebaiknya namun Dia merancang serapinya.

BEST VIVIX UNTUK KANSER

Ada 4 bahan utama yang menjadikan Vivix ni special sesangat
1. Muscadine grape
Anggur jenis muscadine ni mempunyai kelebihan dengan mempunyai lebih satu kromosom yang membantu mengukuhkan profil polyphenol yang sangat bermanfaat untuk kesihatan yang hebat.

Ia mengandungi asid allegenik dalam kepekatan yang tinggi. Asid allegenik ni sejenis phytonutrient yang takkan dijumpai dalam anggur lain selain anggur jenis muscadine. 

Anggur jenis muscadine dengan kepekatan asid allegenik yang tinggi mempunyai ciri-ciri yang dapat menghentikan kimia penyebab kanser didalam tubuh.

Ekstrak anggur ini dibangunkan melalui proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi. Untuk mendapat profil polyphenol yang kuat dalam Vivix saintis Shaklee menggabungkan resveratrol lampautulen dengan esktark anggur muscadine (eldeberry eropah dan karet ungu). Campuran inilah yang mampu masuk hingga peringkat sel sellular.

lagi 3 ramuan Husna sediakan link ye...kat sini Husna just highly focus macam mana Vivix mampu bantu pesakit kanser yang cuba mencari alternatif untuk kembali sihat dan ceria.



4. Polygonum Cuspidatum

Apa yang penting semasa kita berhadapan dengan penyakit-penyakit berbahaya kita perlu sentiasa kuat dan positif. Banyakkan berdoa dan bergantung hanya padaNya. Usaha, mencari alternatif serta berdoa adalah tugas kita sebagai hamba, kemudian Dia akan mengurniakan sebaiknya samaada di dunia atau akhirat. LA TAI ASU & LA TAHZAN. Kuatkan diri kerana Allah sentisa bersama-sama orang-orang yang berserah padaNya. Insyallah. anything contact Husna, insyallah Husna sedia membantu. Husna bantu anda untuk anda bantu diri anda! 

~~~~~~~
Salam sayang, salam sihat
Rakan Sihat Anda, Husna Rahman
011-2557 9903| husnasukahijau@gmail.com
^
^

Penulisan ini boleh dirujuk juga di sini oleh Dr. Mercola 

No comments:

Post a Comment