Tuesday, 18 July 2017

SHORT TRIP- PERHENTIAN ISLAND

Trip terjah namanya ni, without any planning sebut aje kat mulut pastu terus “jum” makanya berjummmmlah kami ramai-ramai menerjah Pulau Perhentian,Besut Jumaat lepas.. Hanya lebih kurang 2 jam lebih perjalanan dari rumah untuk sampai ke jeti..Then kami naik bot di Kompleks Perikanan ke Pulau Perhentian. Perjalanan naik bot ke pulau mengambil masa kira-kira satu jam jugak la...best la duk terumbang ambing atas bot tu..haha i like..memang dari dulu lagi kalau naik bos Hsna tak suka yang tenang-tenang..suka yang berombak tu..haaa rasa macam real duk tengah-tengah laut tu...kikiki

ada 6 check point yang disediakan tapi kami hanya sempat pegi 5 je sebab kesuntukan masa..dah la shark point plak tu..saje je takleh tengok shark.....tak banyak gambar pun yang diambik sebab masing-masing dah lupa kamera kerana esaited sangat…. Hahha..mana yang ada je la ye… hanya bajet RM100 sorang je .. tak termasuk minyak kete dan belanjawan makanan hokey..untuk sewa bot je la RM 100 ni…tu pun kira murah la sebab pegi dengan kawan sendiri…hihi..memang terlajak bajet laaa ni …hahhaha cukup untuk release stress kecik-kecik....kira happening la jugak sebab tak plan tau-tau dah sampai pulau..mau tak best...unexpected thing ni memang best..



kena marah dengan abg bot sebab buat perangai poyo berani keluarkan kaki
time bot gerak..alaa bukan selalu

selepas main air lapar wehh ..pakat duk gagau makanan..haha

memang kami tak reti buat gaya havoc..

kami berebut tau nak naik mende ni...hahaha










lassst


video




28 comments:

  1. best ye snokling..tp akak mcm takut sebab tak reti berenang hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gilerr kak....hahhaa Hsna pun tak reti berenang jugak kak tapi pakai baju safety apa ntah namanya..otomatik terapung..

      ada je baby yang xsampai setahun mak ayah dy bawak.. suka je budak tu main air..

      Delete
  2. Huhuhu... lamanya tak snorkling tengok gambar ni rindu pula nak snorkling.

    Beberapa tahun dulu pernah pergi Perhentian Island stay kat Mohsin Chalet

    ReplyDelete
    Replies
    1. jum pi lagi...jummmmmm pastu up gambar banyak2 kasi org lain jelesssss...hihihi

      Delete
  3. Bestnya...teringat plakbkenanfan honeymoon dulu..hahaha

    ReplyDelete
  4. bestnya snorkelling..belum pernah sampai lg pulau2 kt belah pntai timur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jummmm ..pulau dia lawa-lawa tau..Subhanallah Allauakbar Maha Cantik Allah! tu lah the most suitable word to describe pulau2 ni..amazing sgt sgt hidupan2 yang cantik2 kat dasar

      Delete
  5. syioknyer bcuti kat pulau..
    yaya da lme xg pulau..
    hmmm =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. syokkk giler.. boleh tu nak pegi plan leklok dan ramai2 baru seronok

      Delete
  6. WAH HUSNA ENJOYNYA DI PULAU PERHENTIAN YG CNTIK

    ReplyDelete
  7. bestnya bercuti.. perhentian memang cantik kan.. air dia memang clear.

    ReplyDelete
  8. bestnya bercuti di pulau, seronok tengok ikan2 dilaut

    ReplyDelete
    Replies
    1. best yang amat..klu nak bawak anak2 pun boleh kak...ajar mereka dekat dgn alam

      Delete
  9. Pernah naik water taxi di Perhentian. Mmg mengucap panjang sebab ombak sgt tinggi masa tu. Dengan life jaket xde dan bawa baby. Huhu ngeri bila pikir semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka part ombak besar tu tau..rasa mencabar gitu...dah la masa naik but tu mmg dukung baby sepupu..budak tu siap lena lagi sebab angin kuat sgt kan masa tu..

      Delete
  10. kalau kerja kat pulau lagi seronok rasanya huhu boleh snorkeling hari2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah...we think the same thing la...pulau tu mmg cantik sangat2..kat pulau tu pun mmg ada perkampungan..rata2 penduduk mmg jalan kaki ayam je gi mana..no car, no motorcycle jugak i think..mmg fresh giler la udara kg tu...

      Delete
  11. bestnyaaa..!! berapa kali tah plan nak pergi tapi tak sampai2 pun ha.. plan briya lepas tu ada je halangan. belom rezeki nak pegi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. next plan pastikan jadi...bila dah sampai sana rasa nikmat tu tau..

      Delete